Gå direkt till innehåll
Sanna Rydberg, Linde Healthcare; Louise Claesson, Remeokliniken; Lena Swedberg Remeokliniken; Kristina Sjödin, Grant Thornton; Kajsa Giesecke, Remeokliniken
Sanna Rydberg, Linde Healthcare; Louise Claesson, Remeokliniken; Lena Swedberg Remeokliniken; Kristina Sjödin, Grant Thornton; Kajsa Giesecke, Remeokliniken

Pressmeddelande -

Remeokliniken tilldelas utmärkelsen ”Årets innovatör”

Den 23 november delade revisions- och konsultföretaget Grant Thornton ut priset ”Årets innovatör” vid ett event i Stockholm. Det blev Remeokliniken som fick ta emot utmärkelsen, som syftar till att lyfta fram innovation och nytänkande inom den privata vård- och omsorgssektorn.

Vinnaren
Remeokliniken är Sveriges första klinik för patienter i behov av avancerad andningsvård och rehabilitering. Kliniken överbygger gapet mellan den traditionella intensivvården, vårdavdelningen och hemmet.

Motiveringen till valet av Remeokliniken:

”Remeokliniken har sett behov av ett nytt vårdsteg i den traditionella sjukvården. Genom att skapa en specialistklinik i privat regi där svårt sjuka patienter kan tas från den mest akuta intensivvården och istället ges ”slow care”-rehabilitering i hemlik miljö har man både uppnått goda vårdresultat, avlastat den hårt pressade akutsjukvården och sparat stora kostnader åt samhället.”

- Priset är ett kvitto på att vi har gjort rätt! Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas. Det visar att vi som arbetar inom vården och kan verksamheten bäst och ser vad som kan förbättras själva kan bli innovatörer, säger Remeoklinikens initiativtagare och verksamhetschef, Kajsa Giesecke.

Utöver äran får pristagaren skålen ”Oändlighet” som är skapad av glaskonstnären Erika Lagerbielke och tillverkad av återvunnet bilglas.

Utmärkelsen
Bakom utmärkelsen ”Årets innovatör” står Grant Thorntons branschgrupp för vård och omsorg. Genom utmärkelsen vill man uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i vård- och omsorgssektorn. Priset går till ett företag eller en organisation som under året bedöms ha skapat en verksamhet, tjänst eller lösning som gett upphov till nytänkande och innovationskraft genom att utmana ett traditionellt arbetssätt.

- Vårdsektorn står inför stora utmaningar under kommande år och behovet av innovation är stort för att kunna öka kvalitén och samtidigt kunna hantera en alltmer åldrande befolkning med ökade krav. Vi vill därför uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i vård- och omsorgssektorn genom detta pris, säger Kristina Sjödin, partner på Grant Thornton och en av experterna i branschgruppen för vård och omsorg.

Så utsågs vinnaren
Under oktober månad kunde vem som helst nominera privata vård- och omsorgsföretag inklusive ideella aktörer som verkar i sektorn till priset, varefter Grant Thornton valde ut fem kandidater som utvärderades. Förutom vinnande Remeoklinken utvärderades Kavat vård, KRY, Min doktor och Wästerläkarna.

För mer information kontakta:
Kristina Sjödin, partner på Grant Thornton, expert i branschgruppen för vård och omsorg
T 0702-75 99 11
E kristina.sjodin@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com
@GT_LisLar

@GrantThorntonSE

Ämnen

Kategorier


Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har cirka 1150 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 40 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Presskontakt

Mats Fagerlund

Mats Fagerlund

Affärsområdeschef Advisory 0767-67 70 71

Relaterat innehåll

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 22 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.