Följ Grant Thornton

Malmöföretag vill anställa 20 nya medarbetare till 2020

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2019 11:10 CEST

Foto: Skanska

I Malmös nya stadsdel Citadellstaden, mittemot Malmö Slott, ligger Grant Thorntons nya kontor. Kontoret invigs den 28 augusti och tack vare flytten kan företaget fortsätta sin tillväxt – planen är att nyanställa totalt 20 personer till slutet av 2020.

- Näringslivet här i Skåne är spännande. Dels har vi många bolag med internationella kopplingar som har sina huvudkontor här. Dels är inriktningen på hållbarhet och socialt företagande stor, säger Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö.

När Grant Thorntons nya kontor invigs är det en milstolpe i företagets fortsatta expansion. Efterfrågan på ekonomisk rådgivning bland Skånes entreprenörsbolag är stor och för att kunna hjälpa fler att växa sina bolag måste Grant Thornton anställa flera nya medarbetare. Redan under första halvåret 2019 har tio nya kollegor tillkommit.

- Vi är under kraftig tillväxt, och har fortsatt stort behov av nya kollegor inom alla områden - revision, redovisning, skatt och rådgivning. Även trycket på våra hållbarhetstjänster ökar. Malmö är en växande region och företagen slåss om talangerna, men vi ser att vi har stor attraktionskraft just nu. Vi fokuserar mycket på att vara en hållbar arbetsplats, där medarbetare kan utvecklas långsiktigt och kombinera karriär, familj och fritid på ett sunt sätt, berättar Boel Hansson.

Att det nya kontoret växt fram i just Citadellstaden är ingen slump. Den nya stadsdelen ligger centralt i Malmö och kontoret ska fungera som en lokal mötesplats för regionens företagare. Grant Thornton kan i och med de nya lokalerna utöka utbudet av seminarier riktade till ägare, vd och styrelser, bland annat med aktuella skattefrågor. Det kommer också vara möjligt att låna mötesrum för t ex styrelsemöten och kontorsplatser för entreprenörer som är på språng.

Förutom seminarier bjuder Grant Thornton tillsammans med Veckans Affärer in till ett event riktat till kvinnor som driver företag den 1 oktober. Och när Dagens Industris Gaselltävling i höst firar 20 år, delar Grant Thornton ut pris till Årets kvinnliga Gasell i Malmö den 25 november.

För mer information, kontakta:
Boel Hansson, kontorschef
040-665 69 11
boel.hansson@se.gt.com 

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1200 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 47 000 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.