Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Grant Thornton förvärvar Revisionstjänst EOB – blir marknadsledande i Norrbotten

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton har förvärvat kombibyrån Revisionstjänst EOB AB med verksamhet i Kiruna, Luleå, Gällivare och Pajala. Företaget har 45 medarbetare, varav cirka hälften jobbar i Kiruna, 16 personer i Luleå och övriga i Gällivare och Pajala. I och med förvärvet blir Grant Thornton marknadsledande i Norrbotten.

- Detta är ett mycket spännande förvärv, säger Roland Dansell, marknadsområdeschef Norr på Grant Thornton. Tillsammans blir vi marknadsledande i hela Norrbotten. Vårt kontor i Luleå växer till över 40 medarbetare och vi expanderar också med ett marknadsledande kontor i Kiruna. Den här delen av Norrland är den som det kommer investeras mest i under de kommande tio åren och den tillväxten vill Grant Thornton vara med och bygga.

EOB Revisionstjänst AB ägs av Ingemar Mikko och Mats Nilsson och erbjuder primärt tjänster inom revision, redovisning och rådgivning. I Kiruna är EOB Revisionstjänst AB redan marknadsledande.

- Vi tilltalas av Grant Thorntons fokus på ägarledda företag, kommenterar EOB:s kontorschef i Kiruna, Ingemar Mikko. Dessutom har vi samma värderingar när det kommer till att ha medarbetarna i fokus. EOB har också, precis som Grant Thornton, gjort en kraftig tillväxtresa. Nu är vi övertygade om att vi tillsammans kan göra att ett plus ett blir tre.

Tillträdet sker den 30 november 2016.

Årets framtidsbyrå
Grant Thornton befinner sig på en spännande tillväxtresa. Nyligen tilldelades man utmärkelsen Årets småföretagsrevisor 2016 av Finansbarometern. Grant Thornton var branschbäst i kategorin företag med upp till 20 anställda. 2015 utsågs man till Årets Framtidsbyrå av branschorganisationen FAR och företaget är dessutom branschbäst i Universums undersökning ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”.

För mer information kontakta:

Roland Dansell, marknadsområdeschef Norr
M 0706-72 71 20, 08-563 071 20
Eroland.dansell@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
Elisbeth.larsson@se.gt.com
Twitter: @GT_LisLar

www.grantthornton.se/press
Twitter: @GrantThorntonSE

Ämnen

Regioner


Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget med cirka 1150 medarbetare och 23 kontor i Sverige är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning.

Presskontakt

Emma Berggren

Emma Berggren

Presskontakt Head of Press & PR Marketing & Communications +46 8 563 071 78
Annie Sebelius

Annie Sebelius

Presskontakt Director Marketing & Communications Marketing & Communications 08-563 073 62

Relaterat material

Relaterade nyheter

Som ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag hjälper vi våra kunder att frigöra sin potential att växa och utvecklas

Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag med en vision att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Bolaget har cirka 1300 medarbetare på 24 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 58 000 medarbetare i fler än 140 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.