Följ Grant Thornton

Unga elefanter prisas av Grant Thornton

Nyhet   •   Feb 07, 2019 14:14 CET

Karitha Ericson, Grant Thornton (tv) och Linn Svansbo, Årets strategiska elefant (th) vid prisutdelningen.

Linn Svansbo och Shanga Aziz har utsetts till Årets unga elefanter av nätverket Executive Boost, som jobbar för att fler unga ska ta plats i ledande befattningar. Priset delades ut av Grant Thorntons vice vd Karitha Ericson. Förutom äran får pristagarna varsin styrelseutbildning av Grant Thornton.

En jury har under hösten arbetat med att utse vinnarna i två kategorier. Juryn består av:

  • Roland Dansell, Partner Business Advisory, Grant Thornton
  • Elisabeth Thand Ringqvist, entreprenör och investerare
  • Tommy Ohlström, ordförande, Kooperativa förbundet (KF)
  • Emma Tonnes, generalsekreterare, Ung Cancer
  • Max V. Karlsson, facklig förortsunge och medgrundare till Fler Unga
  • Ida Bohman Steenberg, Head of Sustainability, Tieto

- Att driva förändring i en organisation är en svår och utmanande uppgift även för den mest erfarna ledare. Att som ung ledare vara den som försöker påverka och förändra det som länge varit norm är ännu mer utmanande. Man kan bara hoppas att insikten om den inneboende kraft som finns hos de nya generationerna på arbetsmarknaden får ännu större genomslag framöver. De som vågar ta emot förändringsviljan och drivkraften hos unga elefanter kommer få mångfalt tillbaka när deras företag och organisationer därigenom utvecklas positivt, säger Roland Dansell, juryns ordförande.

Årets strategiska elefant – Linn Svansbo
Juryns motivering:
”Årets strategiska elefant har visat i flera sammanhang att det är en person som vågat utmana och förändra. Hon sökte redan i unga år utmaningar och ansvar som ledare. Där har hon visat tydligt på förmågan att skapa team som tillsammans genomför de förändringar som beslutats. Hon verkar idag i flera olika sammanhang och har en stark värdegrund och drivkraft i frågor kopplat till jämställdhet, systerskap och ledarskap. Hon deltar i paneler, radio och är aktiv i sociala medier för att på olika sätt lyfta dessa frågor även utanför sina operativa engagemang.

Hon är styrelseordförande i Maktsalongen, en förening vars syfte är att stärka och lyfta unga engagerade kvinnor att kliva fram och utmana de normer som sätter snäva ramar för hur makt ser ut och vad en ledare kan vara. Hon är också ansvarig för medlemsutveckling inom Byggnads ett förändringsarbete där ökad jämställdhet är en viktig del.”

Årets operativa elefant – Shanga Aziz
Juryns motivering:
”Årets operativa elefant är en ung person som tidigt vågat kliva fram för att driva förändring. Det som började som ett UF företag har fortsatt genom bildandet av en ideell förening där verksamheten drivits vidare och utvecklats.

Årets operativa elefant har visat på en stark förmåga att opinionsbilda kring jämställdhet på ett sätt som gör skillnad och griper tag i och påverkar människor. Han jobbar operativt i sitt förändringsarbete men har samtidigt en långsiktig väl genomtänkt strategi för hur verksamheten ska utvecklas framöver.

Han är en av grundarna till Locker Room Talk som utbildar unga killar i idrottens omklädningsrum om påhittade normer och jämställdhet för att hindra machokultur och skitsnack. Han har lett arbetet i att skapa en praktisk metod som är lätt för klubbar att köpa in och ta till sig. Det gör det lättare för Riksidrottsförbundet att uppnå sina mål och ger killar chansen att stoppa det killar startat, skitsnack.”

Grant Thornton belönar vinnarna med varsin certifieringsutbildning i styrelsearbete hos Di Akademi.