Följ Grant Thornton

Grant Thornton utsett till "Firm of the year"

Nyhet   •   Nov 01, 2019 13:59 CET

Grant Thornton Sweden har utsetts till ”Firm of the year” inom det internationella byrånätverket med över 135 medlemsföretag och 50 000 medarbetare. Den svenska firman får priset med motiveringen att man har integrerat hållbarhet i sin affärsplan och kopplat målen till FN:s globala hållbarhetsmål. Utmärkelsen delades ut under torsdagskvällen på Grant Thorntons årliga globala strategikonferens i London.

Priset ”Firm of the year” delas ut till det Grant Thornton-bolag som under året stått ut för sin ”excellence”. Juryn består av Grant Thorntons globala ledningsgrupp och motiveringen till att Sverige får utmärkelsen lyder:

“For integrating sustainability into its business strategy. Sweden connected its targets to the six most relevant UN global goals. Sustainability is an integrated part of its business plan, creating value in the community, improving the environment, encouraging greater social inclusion, and strengthening competitiveness”

- Vi var ett stolt gäng som tillsammans klev upp på scenen och tog emot den här utmärkelsen. Jag är oerhört glad att vårt hårda arbete syns internationellt och jag hoppas att detta kan inspirera fler länder att integrera hållbar utveckling i sitt dagliga arbete och samtidigt fokusera mer på att skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton Sweden.

Vid prisutdelningen lyfte juryn fram att Grant Thornton Sweden lyckas med kombinationen att skapa en bra upplevelse för kunderna och samtidigt ha en kultur som engagerar medarbetarna. På scenen berättades också att Sverige är ett av de företag inom nätverket som har flest kvinnor i seniora chefspositioner. Grant Thornton Sweden hyllades också för att vara modiga och ha integrerat hållbarhet som en del av målen i företagets affärsplan.