Följ Grant Thornton

Grant Thornton hjälper indisk by ta sig ur fattigdom genom kvinnligt entreprenörskap

Nyhet   •   Jan 25, 2017 16:11 CET

Bild från indiska byn Omipper där Grant Thornton är bysponsor genom Hand in Hand

Den indiska byn Omipper ska med hjälp av revisions- och konsultföretaget Grant Thornton ta sig ur fattigdom. Som bysponsor genom organisationen Hand in Hands Village Upliftment Programme, som satsar på kvinnligt entreprenörskap, stödjer Grant Thornton arbetet med att utveckla byn.

Omipper ligger i delstaten Tamil Nadu i södra Indien. I dagsläget lever man under svåra förhållanden i byn. Många familjer har inte tillräckligt med mat och vatten, kunskapen om hälsa och sanitet är låg, många barn arbetar istället för att gå i skola, byn är nedgången och det är mycket nedskräpning.

Grant Thorntons bysponsorskap löper under 24 månader och efter den tiden räknar Hand in Hand med att Omipper är stark nog att stå på egna ben och utvecklas vidare för egen kraft. Byn ska då ha:

  • hundratals kvinnliga företagare som kommer att ha startat företag
  • utökat skolgången för byns barn och ha färre barn som arbetar istället för att gå i skola
  • höjt kunskapsnivån bland byborna genom att de fått tillgång till internet och utbildning kring medborgliga rättigheter
  • bättre möjlighet till sanitets- och hälsoåtgärder i hela samhället
  • etablerat ekologiskt jordbruk
  • etablerat en bykommitté som arbetar med utveckling av byn framåt

Bevisat resultat
- Med ett lyckat avslut för vårt tidigare bysponsorskap i byn Anampakkam vet vi att vårt stöd gör skillnad. Vi vet också att arbetet som Hand in Hand gör är långsiktigt och skapar hållbar utveckling med hänsyn till livet, människorna och miljön, säger Linda Mannerby, hållbarhetsansvarig på Grant Thornton.

För mer information kontakta
Linda Mannerby, Head of Sustainability
T: 072-729 04 80
E: linda.mannerby@se.gt.com

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.