Följ Grant Thornton

Grant Thornton delar ut pris till Torsten Jansson - Årets Grundare Väst

Nyhet   •   Mar 09, 2017 17:07 CET

Förra årets vinnare Anders Johansson, grundare AJ Produkter; Claes Jörstam, kontorschef Grant Thornton Göteborg, Torsten Jansson, grundare New Wave Group; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Ottosson Photo

Det blev i år grundaren av New Wave Group, Torsten Jansson, som fick ta emot utmärkelsen Årets Grundare Väst. Priset delades ut av Grant Thornton under Entreprenörsgalan i Göteborg den 8 mars.

Entreprenörsgalan arrangeras under mars månad av entreprenörsnätverket Founders Alliance i Malmö (Syd), Göteborg (Väst) och Stockholm (Öst). Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas en entreprenör som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton möjliggör utmärkelsen genom sitt långvariga engagemang som award partner till Founders Alliance.

- Det är roligt att få prisa en sann entreprenör som Torsten Jansson, som trots att han numera driver ett miljardföretag, lätt kan identifiera sig med entreprenörer som är i början av sitt företagsbyggande, säger Claes Jörstam, kontorschef Grant Thornton i Göteborg.

Om pristagaren
Torsten Janssons entreprenörskap började redan på 1980-talet hemma i föräldrarnas källare i Dingle, där han tryckte t-shirts som han sedan sålde. Det som började i liten skala växte under åren med inriktning mot profilkläder, och 1997 börsintroducerades New Wave Group på Stockholmsbörsen. Koncernen skapar, förvärvar och utvecklar idag varumärken inom affärsområdena profil, sport och fritid samt gåvor och heminredning. Företaget har fortsatt att expandera både i Sverige och internationellt och har idag cirka 2400 anställda och en omsättning på 5,2 miljarder kronor.

- Det är jätteroligt att bli uppmärksammad för det arbete jag gör och jag känner mig väldigt hedrad, säger Torsten Jansson.

Genom att stötta satsningar som främjar entreprenörskap vill Grant Thornton bidra till ett hållbart samhälle.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.