Följ Grant Thornton

Grant Thornton delar ut pris till grundarna av Apoex

Nyhet   •   Mar 16, 2017 16:01 CET

Jens och John Patrick Berlips, grundare av ApoEx. Fotograf: David Thunander (bilden är beskuren)

Utmärkelsen Årets Grundare Öst går i år till bröderna Jens och John Patrick Berlips, grundare av ApoEx. Priset delades ut av Grant Thornton under Entreprenörsgalan på Hasselbacken i Stockholm den 15 mars. Under kvällen prisades också Stig Engström, grundare av Engcon, som fick ta emot utmärkelsen Årets Grundare Norr.

Entreprenörsgalan arrangeras under mars månad av entreprenörsnätverket Founders Alliance i Malmö (Syd), Göteborg (Väst) och Stockholm (Öst och Norr). Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas en entreprenör som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

- Det är väldigt roligt att få ta emot detta pris, från entreprenörer till entreprenörer. Vi är väldigt stolta över att vi har kommit så här långt, och att vi har lyckats fortsätta utveckla bolaget och våra medarbetare längs vägen, säger Jens och John Patrick Berlips.

Om ApoEx
Bröderna Jens och John Patrick Berlips förverkligade 2010 sin affärsidé om att förenkla och förbättra vården som en helhetsleverantör av läkemedel, förbrukningsmateriel och farmaceutiska tjänster. Företaget växer i rask takt och har idag avtal med nio av Sveriges landsting/regioner samt med tusentals privata vårdgivare inom sjukvård, tandvård, djurvård och plastikkirurgi. ApoEx har över 50 000 produkter i sitt sortiment, en årlig omsättning på knappt fyra miljarder kronor och cirka 200 medarbetare.

Årets Grundare Norr
Under Entreprenörsgalan fick Stig Engström ta emot utmärkelsen Årets Grundare Norr. 1990 startade Stig Engström, tillsammans med sin bror, företaget Engcon som fokuserade på att utforma och utveckla utrustning till grävmaskiner. Företagets främsta produkt är Tiltrotatorn, som kan beskrivas som grävmaskinens handled vilket gör att skopor och andra verktyg kan rotera och snedställas. Företaget, som startades hemma i garaget, har under åren vuxit till en bolagsgrupp med säljbolag i flera europeiska länder och USA samt ett produktionsbolag i Polen.

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton möjliggör utmärkelsen Årets Grundare genom sitt långvariga engagemang som award partner till Founders Alliance. Genom att stötta satsningar som främjar entreprenörskap vill Grant Thornton bidra till ett hållbart samhälle.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.