Följ Grant Thornton

Grant Thornton delar ut pris till Årets Grundare

Nyhet   •   Mar 02, 2017 16:49 CET

Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö; Maria Mattson Mähl, grundare AlphaCE Coaching & Education; Niclas Carlsson, grundare och vd Founders Alliance. Fotograf: Jens C Hilner

Utmärkelsen Årets Grundare Syd går i år till Maria Mattsson Mähl, grundare av AlphaCE Coaching & Education. Priset delades ut av Grant Thornton under Entreprenörsgalan på Malmö Rådhus den 1 mars.

Entreprenörsgalan arrangeras under mars månad av entreprenörsnätverket Founders Alliance i Malmö (Syd), Göteborg (Väst) och Stockholm (Öst). Utmärkelsen Årets Grundare tilldelas en entreprenör som på ett föredömligt sätt har byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

Revisions- och konsultföretaget Grant Thornton möjliggör utmärkelsen genom sitt långvariga engagemang som award partner till Founders Alliance.

- Vi är stolta över att få vara med och kora Årets Grundare. Det som fångade mig med årets pristagare är den samhällsnytta som hon och hennes team bidrar med. Att detta går att kombinera med snabb och lönsam tillväxt är väldigt roligt att se, säger Boel Hansson, kontorschef Grant Thornton i Malmö.

Om pristagaren
AlphaCE Coaching & Education arbetar med att få ut människor på arbetsmarknaden. Företaget grundades 2012 och har gått från ett kontor med fem anställda till 550 medarbetare fördelade på 50 kontor. Omsättningen nådde förra året 225 miljoner kronor.

- Jag är väldigt glad över utmärkelsen! Att få ta emot den som representant för AlphaCE är förstås extra roligt eftersom jag brinner för vår vision att alla har en plats på arbetsmarknaden. Ett företags framgång är ett lagarbete! Det här hade aldrig gått utan alla fantastiska medarbetare. Jag är otroligt imponerad över det fina arbete som görs ute i landet. När man har det i ryggen är det lätt att stå på barrikaderna. Det är viktigt att entreprenörers slit lyfts fram och det behövs förebilder, säger Maria Mattson Mähl.

Genom att stötta satsningar som främjar entreprenörskap vill Grant Thornton bidra till ett hållbart samhälle.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.