Följ Grant Thornton

Dags att nominera till Årets innovatör i vårdbranschen 2017

Nyhet   •   Sep 27, 2017 08:00 CEST

Bild från prisutdelningen 2016 då Remeokliniken blev Årets innovatör

I november delar revisions- och konsultföretaget Grant Thornton för andra året i rad ut priset ”Årets innovatör” inom den privata vård- och omsorgssektorn. Alla kan nominera det företag eller den organisation i Sverige som har bidragit mest till innovation och nytänkande. Nomineringen är öppen fram till 16 oktober.

Om utmärkelsen
Bakom utmärkelsen ”Årets innovatör” står Grant Thorntons branschgrupp för vård och omsorg. Genom utmärkelsen vill man uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i vård- och omsorgssektorn. Priset går till ett företag eller en organisation som under året bedöms ha skapat en verksamhet, tjänst eller lösning som gett upphov till nytänkande och innovationskraft genom att utmana ett traditionellt arbetssätt.

- Innovativa företag har en avgörande roll i att möta framtidens vårdbehov. Därför hoppas vi att detta pris ska främja och belysa vikten av innovation, entreprenörskap och nytänkande i bolag som bidrar till ökad effektivitet och kvalitet inom vårdsektorn, säger Anna Murray, branschansvarig för vård och omsorg på Grant Thornton.

Förra årets vinnare
2016 tilldelades Remeokliniken utmärkelsen ”Årets innovatör”. Remeokliniken är Sveriges första klinik för patienter i behov av avancerad andningsvård och rehabilitering. Kliniken överbygger gapet mellan den traditionella intensivvården, vårdavdelningen och hemmet.

- Priset är ett kvitto på att vi har gjort rätt! Det är väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas. Det visar att vi som arbetar inom vården och kan verksamheten bäst och ser vad som kan förbättras själva kan bli innovatörer, sa Remeoklinikens initiativtagare och verksamhetschef, Kajsa Giesecke.

Kontaktperson:
Anna Murray
anna.murray@se.gt.com
08-563 070 14