Följ Grant Thornton

Kvinnor i styrelsen ökar avkastningen

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2015 08:11 CEST

Företag med kvinnor i styrelser presterar bättre resultat jämfört med de som enbart har manliga styrelseledamöter. Företag som styrs av enbart män går miste om 655 miljarder dollar i avkastning på investeringar, jämfört med de som har en blandad styrelse.

Detta framkommer i en undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton som kartlagt 1050 bolag i USA, Storbritannien och Indien. Resultatet visar att företag med minst en kvinnlig styrelseledamot överträffade de företag med enbart män i styrelserna på alla tre marknader som undersöktes. Med kvinnorepresentation i alla styrelser skulle BNP i USA och Storbritannien kunna höjas med omkring tre procent.

- Det är bra att vi nu får tydligt besked om att det är ekonomiskt lönsamt att jobba med jämställdhetsfrågorna, säger Peter Bodin vd på Grant Thornton. De bolag som bara har män i sina företagsledningar och styrelser kommer att få det svårt framöver. I Sverige har jämställdheten i styrelserna ökat i år och det tror jag är en konkurrensfördel för svenska företag. Det blir mer dynamik och spänst i sådana bolag.

Om undersökningen
Grant Thorntons undersökning Woman in Business; the value of diversity analyserade 1050 börsnoterade företag på S&P500 i USA, FTSE350 i Storbritannien och CNX200 i Indien mellan april och juni 2015. Rapporten bygger på en analys av företagets avkastning på tillgångarna (ROA) och motsvarande sammansättningar av styrelser.
Mer information: www.grantthornton.global

För mer information kontakta:
Peter Bodin, vd Grant Thornton Sverige
T 0708-21 71 69
E peter.bodin@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com

Twitter: @GT:_LisLar

www.grantthornton.se/press
Twitter:@GrantThorntonSE

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget med cirka 1100 medarbetare och 23 kontor i Sverige är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.