Följ Grant Thornton

Grant Thornton spränger Big 4-dominansen i Företagsbarometern

Pressmeddelande   •   Mar 07, 2014 08:00 CET

Grant Thornton är det enda revisions- och konsultföretaget som ökar i attraktivitet bland ekonomstudenter visar färska resultat från Universums undersökning Företagsbarometern 2014. Medan övriga företag i branschen backar eller står still i rankinglistan ökar Grant Thornton med två placeringar och splittrar härmed begreppet ”De fyra stora” inom employer branding-området.

Efter en rekordklättring förra året med 13 placeringar och en ytterligare ökning i år befinner sig nu Grant Thornton på den åtråvärda topp 20-listan över Sveriges mest populära arbetsgivare med en 19:e plats. I och med detta har även Grant Thornton passerat Deloitte i attraktivitet och begreppet ”De fyra stora” som ofta används om revisions- och konsultföretagen EY, PwC, KPMG och Deloitte är historia inom employer branding-området.

- Jag är mycket glad över vår fortsatt ökade populäritet. Vi satsar mycket på att tydliggöra vad som är unikt med Grant Thornton som arbetsgivare och det här visar att vårt arbete ger resultat. Vi vill gärna vara en utmanare och en arbetsgivare som kan erbjuda något som våra branschkollegor inte redan gör, vilket fler och fler får upp ögonen för, säger Peter Bodin, vd för Grant Thornton i Sverige.

Många lockas av Grant Thorntons unika kundfokus, dynamiska ägarledda företag, samt den öppna företagskulturen som skapar ett arbetsklimat där man även som nyanställd känner sig sedd och hörd och får vara med och påverka. Grant Thornton blev branschbäst i undersökningen Sveriges Bästa Arbetsgivare, vilket visar att företagets medarbetare trivs och utvecklas. Som ett av de revisions- och konsultföretag som vuxit snabbast de senaste åren är Grant Thornton ständigt på jakt efter nya duktiga medarbetare. I ett tillväxtföretag skapas hela tiden nya utvecklings- och karriärmöjligheter – något som attraherar dagens studenter.

Företagsbarometern, framtagen av företaget Universum, är en årligen återkommande undersökning om universitets- och högskolestudenters syn på karriär, arbetsliv och framtid. Undersökningen har besvarats av drygt 15 000 studenter som läser ekonomi, teknik, data/it och/eller juridik.

För mer information kontakta:

Peter Bodin, vd
peter.bodin@se.gt.com
070-821 71 69, 08-563 071 69

Jenny Stråhle, Employer Brand Manager
jenny.strahle@se.gt.com
070-318 70 75, 08-563 070 75

www.grantthornton.se/press
www.universum.com


Grant Thornton Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har över 1000 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 38 000 medarbetare i fler än 100 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.