Följ Grant Thornton

Grant Thornton ny samarbetspartner till crowdfundingaktören FundedByMe

Pressmeddelande   •   Sep 02, 2015 14:00 CEST

Crowdfunding − när företag vänder sig till ett stort antal finansiärer för att finansiera projekt eller idéer − växer stadigt. Nu går revisions- och konsultföretaget Grant Thornton in som samarbetspartner till den största svenska crowdfundingaktören FundedByMe, med fler än 50 000 investerare i över 160 länder. Bland investeringsframgångarna finns bland andra Berries by Astrid, Virtuous Vodka och Isbjörn of Sweden.

Syftet med samarbetet är att Grant Thornton och FundedbyMe tillsammans ska utveckla entreprenörskapet och stötta företag i deras startup-fas. För Grant Thornton innebär samarbetet först och främst att man kommer att erbjuda entreprenörer rådgivning inom värdering, en viktig pusselbit för att entreprenörer och investerare ska kunna mötas på rätt nivå.

- Vi tror att FundedByMe:s digitala tjänst ligger helt rätt i tiden och att crowdfunding kommer att öka kraftigt framöver, både i Sverige och internationellt, speciellt bland yngre entreprenörer. Vi är glada att vi genom det här samarbetet kan stötta svenska entreprenörer med finansieringsbehov och därmed bidra till tillväxt, säger Carl-Johan Regell, auktoriserad revisor och partner på Grant Thornton.

- Vi insåg för flera år sedan att vi ville samarbeta med de stora, etablerade aktörerna för att kunna utveckla crowdfunding som finansieringsform i delningsekonomin. Vi känner att Grant Thornton, precis som FundedByMe, verkar i tillväxtbolagens anda, man har rätt fokus för de entreprenörer och bolag som vänder sig till oss. Vi är väldigt glada över samarbetet och ser Grant Thornton som en stark samarbetspartner för den vidare resan framåt, säger Daniel Daboczy, grundare och CEO på FundedByMe.

Samarbetet inleds med att affärsrådgivare från Grant Thornton kommer medverka på olika aktiviteter som FundedByMe ordnar för investerare och entreprenörer under hösten. Sedan ska företagen dra nytta av sina respektive nätverk för att hjälpa entreprenörer att växa.

Sedan tidigare stöttar Grant Thornton kända entreprenörssatsningar som
DiGasell, Founders Alliance, YEoS och SUP46.

För mer information kontakta:
Lisbeth Larsson, informationschef Grant Thornton
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com
Twitter: @GT:_LisLar

www.grantthornton.se/press
Twitter:@GrantThorntonSE

Lena Flykt Rosén, partneransvarig FundedByMe
T 0702-86 66 12
E lena@fundedbyme.com

www.fundedbyme.com

Om Grant Thornton
Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget med ca 1100 medarbetare och 23 kontor i Sverige är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult¬företag. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning.

Om FundedByMe
FundedByMe är en ledande internationell aktör inom ägar- och lånebaserad crowdfunding. Bolaget har framgångsrikt finansierat över 400 företag från 25 länder. Medlemsbasen utgör ett snabbt växande nätverk av mer än 56 000 investerare från mer än 160 länder. FundedByMe har lokal närvaro i länder runt om i Europa och i Singapore, med huvudkontor i Sverige.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.