Följ Grant Thornton

Grant Thornton höll 2010 års bästa interna event – vinnare på Gyllene Hjulet-galan 2011

Pressmeddelande   •   Mar 30, 2011 09:08 CEST

Gyllene Hjulet delas årligen ut av Sponsrings & Eventföreningen till de bästa svenska projekten inom sponsring och event. På gårdagens gala på Stockholm Waterfront vann eventbyrån Springconf och revisions- och konsultbyrån Grant Thornton kategorin Årets interna event för Grant Thorntons medarbetararrangemang Kunskapsveckan med GetTogether.

Sju priser delades ut till företag som på ett kreativt och effektivt sätt utnyttjat sponsring och/event, både i extern och intern kommunikation, för att nå sina marknadsmässiga mål. Grant Thorntons och eventföretaget Springconfs Kunskapsveckan med GetTogether vann priset för Årets interna event.

Juryns motivering löd: ”Kostnadsbesparingar och klimatkontroll – två mindre festliga aktiviteter. Eller? I en smart, lagbyggande och miljöprofilerad satsning lyckades Grant Thornton göra mer än bara lösa logistik. Vi älskar denna ambitiösa eventvecka som visat både hjärta och hjärna och med hjälp av individuell utveckling låtit kollektivet blomstra”.

– Vi är väldigt glada och stolta över den här utmärkelsen. Syftet med Kunskapsveckan med GetTogether var att öka det interna nätverkandet mellan kontor och tjänsteområden, samt genomföra våra interna kurser mer kostnads- och miljöeffektivt. Konceptet blev mycket lyckat och kommer att genomföras igen, då den här typen av interna event är en viktig byggsten i vår fortsatta expansion, säger Peter Bodin, vd på Grant Thornton.

Kunskapsveckan med GetTogether
Kunskapsveckan med GetTogether genomfördes på hotell Gothia Towers i Göteborg. Hela 16 internutbildningar med 14 776 utbildningstimmar varvades med sociala aktiviteter där yrkesgrupperna blandades för att skapa nya konstellationer och öka kontaktytorna. Medarbetarna fick en resa t/r och reste in vartefter veckan fortskred, vilket var effektivt ur såväl kostnads- som miljösynpunkt. Alla 850 medarbetare var dock på plats för en gemensam avslutning under helgen – en GetTogether med aktiviteter, middagar och underhållning.

Under lördagens GetTogether strukturerades kommunikationen kring interna utmaningar i ett interaktivt tv-tablåformat. För att maximera delaktigheten engagerades ett fyrtiotal medarbetare framför kameran och resterande som aktiv publik, med interaktionsmöjligheter genom bland annat sms. Innehållet byggdes kring kända programformat som Morgonsoffan, När & Fjärran, Vetenskapens värld, Nyheterna, Debatt och en egen avslutande Grant Thornton Song Contest.

60 % av Grant Thorntons totala kursutbud genomfördes under Kunskapsveckan (mål >50 %). Jämfört med 2009 sparades 210 inrikes- och 217 utrikesresor, vilket motsvarar 422 ton koldioxidutsläpp. 95 % av medarbetarna uppgav att de efter veckan visste mer om aktuella frågor och framtida utmaningar.

Om Grant Thornton i Sverige
Grant Thornton är ett av Sveriges ledande revisions- och konsultföretag. Bolaget med ca 900 medarbetare och 25 kontor i Sverige är medlem inom Grant Thornton International, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsultföretag med över 30 000 medarbetare i fler än 100 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, ekonomiservice, skatterådgivning och annan rådgivning.

För mer information kontakta:
Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@grantthornton.se

www.grantthornton.se/press

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.