Följ Grant Thornton

Elisabeth Brevenson - Årets kvinnliga Gasell

Pressmeddelande   •   Maj 21, 2015 18:30 CEST

Den 21 maj delades utmärkelsen Årets kvinnliga Gasell ut på Dagens Industris Gasellträff i Malmö. Vinnaren Elisabeth Brevensson, grundare och vd i SMS-tjänstföretaget Beepsend, fick ta emot priset av Grant Thorntons styrelseordförande Lena Möllerström Nording.

Motivering
Grant Thornton motiverar utmärkelsen så här: ”Dagens Industris kvinnliga Gasell går till en entreprenör, som är en inspiratör och förebild. Med stort engagemang ser hon till att ligga i framkant, i en bransch där innovation och relation är de främsta redskapen och där potentialen att växa och utvecklas i det närmaste är oändlig”.

Vinnaren
Elisabeth Brevenson har jobbat med internetbaserade tjänster i över tio år. 2006 grundade hon Beepsend, en svensk mobiloperatör som fokuserar på SMS-tjänster för företag. Bland referenskunderna finns bland annat Google och Facebook. Mellan 2009-2012 hade Beepsend en tillväxt på hela 2090 procent och företaget har vunnit Dagens industris pris Årets Gasell 2013 och 2014, och även specialpriset Årets digitala gasell 2014.

- Jag känner mig oerhört glad och stolt och hoppas att priset kan inspirera andra kvinnor att våga ta klivet in i en annars så mansdominerad värld. Det går att kombinera karriär och familj, även om det kan vara tufft ibland, säger Elisabeth Brevenson efter prisutdelningen på Malmö Live.


Viktig utmärkelse
Grant Thornton är huvudsponsor till Di Gasell sedan sju år tillbaka. Genom att dela ut priset Årets kvinnliga Gasell vill Grant Thornton bidra till ökat fokus på kvinnligt företagande.

- Det är vår uppfattning att näringslivet blir mer framgångsrikt genom ökad mångfald och bättre jämställdhet. Även om utvecklingen går åt rätt håll är andelen kvinnliga företagare i Sverige fortfarande låg, vilket gör att det också finns få kvinnliga Gaseller. Detta vill vi vara med och ändra på, säger Lena Möllerström Nording, styrelseordförande hos Grant Thornton i Sverige.


För mer information kontakta:
Lena Möllerström Nording, styrelseordförande Grant Thornton Sverige
T 0708-21 70 49, 08-563 070 49
E lena.mollerstron.nording@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com
@GT_LisLar
@GrantThorntonSE
www.grantthornton.se/press

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har ca 1050 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 38 500 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.