Följ Grant Thornton

Dags för hotellägare att se över sina affärsplaner

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2015 08:00 CEST

En undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton visar att hotellbranschen står inför stora förändringar och kommer se helt annorlunda ut om fem år.

Undersökningen tar upp några av de största frågorna som branschen står inför och resultatet ska vägleda hotellägare världen över att förbereda sig för den konsumentledda ekonomin 2020. Hur ska hotell locka framtidens affärsresenärer och turister? Hur kan de konkurrera i en digital värld? Och hur kommer deras framtida affärsmodeller ut?

De viktigaste resultaten

  • Omfamna personaliseringen: När millenniegenerationen växer upp som en viktig målgrupp under de närmaste åren, kommer personalisering öka snabbt. Hotellägare som kan leverera en effektiv, mobilbaserad personalisering kommer stärka sitt varumärke.
  • Ha en ny inställning till information och talanger: Många hotell rör sig för långsamt mot den nya eran av digital data-centrerad verksamhet. För att behålla sin konkurrenskraft måste hotellägare tänka på vilken typ av talanger de behöver, t ex specialister inom sociala medier.
  • Hålla varumärket relevant: Med online-resebyråer och meta-sökmotorer blir varumärken mindre synliga för kunderna när de ska boka hotell. Smarta hotell kommer därför att hitta nya sätt att kommunicera sitt varumärke och erbjuda tydliga upplevelser till riktade kundsegment.
  • Tänka om affärsmodellen: Konkurrensen från Airbnb och andra utmanare från delningsekonomin gör att hotellägare måste ställa sig grundläggande frågor om sina affärsmodeller. Att ”vänta och se” är inte ett alternativ.


- Vi har flera stora kunder inom hotellbranschen och utvecklingen ställer krav på både kedjorna och enskilda operatörer att nischa varumärket och erbjudandet, säger Andreas Adolphsson, partner på Grant Thornton. Hotellbranschen är komplex med många olika kundsegment som vill ha skräddarsydda produkter och tjänster. Tack vare den ökade digitaliseringen har möjligheterna att specialanpassa och tillgodose kundernas behov ökat. Även om utvecklingen kommer ske snabbt de kommande fem åren, ser jag att Sverige är redo och till och med ligger i framkant.

Läs hela rapporten här
http://www.grantthornton.global/globalassets/insights/brochure-reports/industries/hotels-2020-pages-a4-final.pdf

Om undersökningen
Underökningen ”Hotels 2020: Welcoming tomorrow's guests” är gjord av Grant Thornton och baseras på intervjuer med internationella hotelloperatörer, branschfuturister samt Grant Thorntons globala specialister inom gästfrihet och turism.

För mer information kontakta:
Andreas Adolphsson, partner Grant Thornton Sverige
T 0733-97 21 03, 08-563 072 99
E andreas.adolphsson@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com
@GT_LisLar
@GrantThorntonSE
www.grantthornton.se/press

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har ca 1050 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 38 500 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.