Följ Grant Thornton

Äntligen får Sverige en nationaldag för entreprenörer!

Pressmeddelande   •   Jun 10, 2015 10:50 CEST

Entreprenörerna kommer att rädda Sverige! Det tror i alla fall revisions- och konsultföretaget Grant Thornton som under Almedalen i år tillsammans med partners instiftar en nationaldag för just entreprenörer.

- Tanken är att Nationella Entreprenörsdagen ska bli en återkommande dag varje måndag i Almedalen och framåt omtalas som entreprenörernas nationaldag. säger Roland Dansell, marknadsområdeschef på Grant Thornton. Vi är övertygade om att entreprenörerna i större utsträckning kan bidra i samhällsdebatten och påverka Sveriges framtid.

Tillsammans med Founders Alliance, YEoS, Ung Företagsamhet, SUP46 och Företagarna bjuder Grant Thornton in till en heldag för att stärka entreprenörernas roll i samhället. Det blir paneldiskussioner och debatter kring mångfald, integration och hållbarhet och flera kända entreprenörer delar med sig av sina utmaningar som företagare. Deltar gör bland annat Moderaternas gruppledare Jessica Polfjärd, entreprenören Pigge Werkelin och Företagarnas vd Günther Mårder.

- Entreprenörer bygger Sverige och fyra av fem jobb skapas av företagare runt om i landet. Det är på tiden att dessa jobbskapare får en egen nationaldag, säger Günther Mårder.


Invigning

Den första Nationella Entreprenörsdagen invigs måndagen den 29 juni kl. 14.00 i Almedalen av Region Gotlands tillträdande regiondirektör Peter Lindvall.

Grant Thornton är på plats i Almedalen på Strandvägen H525 29 juni -1 juli.
För detaljerat program och mer information: www.grantthornton.se/almedalen
Följ oss på Twitter: @GrantThorntonSE


För mer information kontakta:

Roland Dansell, marknadsområdeschef Grant Thornton Sverige
T 0706-72 71 20, 08-563 071 20
E roland.dansell@se.gt.com

Lisbeth Larsson, informationschef Grant Thornton Sverige
T 0708-21 71 56, 08-563 071 56
E lisbeth.larsson@se.gt.com


Ur Almedalens officiella program för Nationella entreprenörsdagen 29 juni:

09.00-10.00: Jobbar entreprenörer bortom kvartalsekonomin?
Paneldebatt om vem som egentligen tar det långsiktiga ägaransvaret i Sverige. Anna Borgeryd, styrelseordförande Polarbröd, Christoffer Sjögren, ägare och vd Städarna Sverige samt Daniel Daboczy, grundare av FoundedByMe, diskuterar om det i själva verket är våra entreprenörer som tryggar den långsiktiga utvecklingen för svenskt näringsliv.

10.30-11.30: Vem ska ta över de 120 000 företag som står inför ägarskifte?
Entreprenörerna Hanna Jörnhammar, Pigge Werkelin och Hanna Wiman debatterar tillsammans med Företagarnas vd, Günther Mårder, om vad som händer med de företag där generationsskifte inte är möjligt. Kan entreprenörer ta över och utveckla dem?

12.30-13.30: Kan entreprenörskapet förena Sverige?
Diskussion om hur Sveriges entreprenörer kan skapa ytterligare drivkrafter för ökad integration och mångfald med Dimitris Gioulekas, vd Knightec, Amir Sajadi, vd och grundare Hjärna Hjärta Cash, Maria Berghäll, ägare och grundare Piece of Value samt Kristian Andersson, grundare, ägare och vd Multimind.

15.00-16.00: Varför ska entreprenörer vilja investera i Sverige?
Jessica Polfjärd (M), Rasmus Ling (MP), Emil Källström (C), Mats Persson (FP) och Jakob Forssmed (KD), diskuterar om politikerna är beredda att ge entreprenörer de förutsättningar som behövs – eller om vi riskerar att goda idéer istället går på export.

Grant Thornton är ett av Sveriges snabbast växande revisions- och konsultföretag. Bolaget har ca 1050 medarbetare på 23 kontor i Sverige, och är medlem i Grant Thornton International Ltd, en av världens ledande organisationer av självständigt ägda och styrda revisions- och konsult­företag med över 38 500 medarbetare i fler än 130 länder. Medlemsföretagen tillhandahåller revision, skatterådgivning, annan rådgivning och ekonomiservice.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.