Följ Grant Thornton

Möt författaren till: The Thoughts of Chairmen Now - ny bok som ger insikter om att göra affärer i Kina

Nyhet   •   Jan 21, 2014 17:08 CET

Boken The Thoughts of Chairmen Now - Wisdom from China's business leaders & entrepreneurs är en ny bok som ger intressanta insikter för företag som gör affärer i Kina, handlar med Kina eller vill skapa affärsrelationer eller etablering i Kina. Den 20 februari möter du en av författarna, Jonathan Geldart, Executive Director Markets Development, hos Grant Thornton i Stockholm under en bokmingelkväll. Tillsammans med en affärskollega på WPP har han skrivit boken som ger intressanta insikter för företag som gör affärer i Kina, handlar med Kina eller vill skapa affärsrelationer eller etablering i Kina. I boken intervjuas 14 kinesiska företagsledare.

Under evenemanget presenterar Jonathan sin bok och därefter finns möjlighet att att få diskutera Kina-frågorna med honom och få sitt exemplar av boken signerad. Boken kommer att finnas till försäljning från och med den 20 februari på grantthornton.se och under själva eventet.

Jonathan Geldart om att göra affärer med Kina

- Kina representerar en fantastisk möjlighet för företag, säger Jonathan Geldart. Kina är inte längre en plats för att få saker tillverkade, utan för att få saker sålda. Men, utan förståelse för hur beslutsfattare i näringslivet tänker och ser på handel, kommer företag att få kämpa för att ta tillvara möjligheterna. Västerländska företag behöver bli bättre på att förstå det sätt som kinesiska företagsledare tänker, deras värderingar och prioriteringar. Dessa skiljer sig från övriga världens. De ledare vi intervjuade ville hjälpa till att ställa saker och ting tillrätta och avliva några av de myter och missuppfattningar som de upplever att västvärlden har om att göra affärer med kineser, påpekar Geldart.

- Varumärkesfrågor står inte bara på styrelseagendan, utan överst på den, fortsätter Jonathan. Enligt BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands 2013 finns 12 kinesiska företag på topp 100-listan. Vikten av varumärket genomsyrade alla våra konversationer. Kina är nu världens mest digitalt anslutna land och användningen för att bygga varumärke är högt sofistikerat. Ta t.ex. Spring Airlines som har över 2 miljoner följare på Weibo – Kinas motsvarighet till en slags blandning av Facebook och Twitter. Spring låter resenärer fylla i information om sig själv så att de kan få sitta bredvid likasinnade om de önskar.

- Med 35 miljoner hushåll som tjänar mer än $10,000 per år och 221 städer med en befolkning på över en miljon år 2025 samt en ökning av medelklassen, utgör Kina en marknad som inget företag kan ignorera. Kina är i en balanseringsfas efter 30 år av tillväxt som aldrig tidigare skådats. De som vill göra affärer i Kina, behöver bättre förstå motivationsfaktorerna och drivkrafterna hos dem som leder framgångsrika kinesiska företag. I annat fall kommer de att misslyckas med att sätta rätt kulturellt angreppssätt på sina ansträngningar, avslutar Jonathan Geldart.

Läs mer om evenemanget och anmäl dig på www.grantthornton.se/bokevent


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy